Gezondheidszorg

Verpleegkundigen, thuiszorgmedewerkers en mantelzorgers maken gebruik van de Ziendeweg voor hun werk in de gezondheidszorg. Door 1 van onze leden werd hierover het volgende aangegeven:

Als de Ziendeweg dicht is betekent dit geen echte alternatieve route naar het ziekenhuis in Gouda. En als de Ziende dicht is zal de Alphense route drukker worden met veel meer file. Zeker bij dagen met slecht weer. Ik werk in de verloskunde en wij hebben ontzettend veel moeite met vinden van een bevalplek voor de aanstaande moeders. Door het sluiten van de Ziendeweg ontneem je een snellere route naar ziekenhuizen langs de A12 en A20 met gevaar voor leven moeder en kind.

Het tijdstip van de geboorte van een kind is niet te voorspellen. Zoals aangegeven is ook niet bekend waar een mogelijke bevalplek is. Een kind en onze gezondheidszorg laten zich niet leiden door het ontheffingenbeleid van de gemeente Alphen aan den Rijn.

In het verlengde hiervan zal een verloskundige, volgens het ontheffingsbeleid, geen ontheffing krijgen om te rijden over de Ziendeweg. Zij kan vooraf niet aantonen dat ze minimaal 3 x per week over de Ziendeweg moet gaan rijden. Ook thuiszorgmedewerkers kunnen vooraf niet aangeven dat ze minimaal 3 x per week over de Ziendeweg moeten rijden. Hun werkzaamheden wordt pas kort van te voren ingepland. Bij de afsluiting van de Ziendeweg komt daardoor onze gezondheidszorg in gevaar.